Nous sommes fiers de nos formules

Lisez-vous parfois la composition
des produits que vous achetez?

Si oui, vous savez probablement combien de fois l’éco-nomique l’emporte sur l’éco-logie. Ainsi, les clients ne reçoivent pas les produits qu’ils méritent. C’est à dire des produits fabriqués à partir d’ingrédients de la plus haute qualité, totalement sûrs et respectueux de l’environnement. Comme vous pouvez le constater, tous les « éco » ne sont pas vraiment « ÉCO ». Il est grand de dire « Ça suffit ». Ainsi, si vous recherchez des ingrédients dans nos cosmétiques et produits d’entretien tels que : SLS, SLES, PEG, OGM, phosphates ou parfums synthétiques, nous sommes vraiment désolés, mais cette fois nous devons vous renvoyer chez nos concurrents… Nous ne pouvons offrir que des produits totalement sûrs et écologiques certifiés par EcoCert et la Vegan Society.

Logo VeganLogo Ecocert

Chaque produit de Only Bio et Only Eco contient au moins 99 % d’ingrédients d’origine naturelle. De plus, chaque catégorie de produits en contact direct ou indirect avec la peau présente une version hypoallergénique. Nos cosmétiques ont été enrichis en phytostérols antiseptiques et ne contiennent ni silicones, ni paraffines, ni huiles minérales indésirables. Grâce à cela, les produits de soins corporels et capillaires complets peuvent être utilisés en toute sécurité dès le premier jour de vie.

Płyn do tkanin kolorowych Szampon i żel

Coco-Glucoside

Poliglukozyd kwasów oleju kokosowego

Pozyskiwany z oleju kokosowego

Delikatny środek myjący, pianotwórczy, naturalny detergent. Jest bardzo łagodny dla skóry, nie powoduje podrażnień nawet przy delikatnej cerze.

Butyrospermum Parkii (Shea) Butter

Masło Shea

Otrzymywany w procesie tłoczenia z owoców afrykańskiego drzewa masłowego

Naturalny emolient i substancja aktywna. Posiada właściwości regeneracyjne, koi podrażnienia, zmiękcza, odżywia i wygładza skórę i włosy.

Caprylic/Capric Triglyceride

Trigliceryd Kaprylowo-Kaprynowy

Otrzymywany z oleju kokosowego

Naturalna substancja, która zmiękcza i wygładza skórę i włosy.

Disodium Cocoyl Glutamate

Kokoiloglutaminian dwusodu

Delikatna substancja pochodzenia roślinnego pozyskiwana z naturalnych kokosowych kwasów tłuszczowych

Naturalny i delikatny środek myjący, zapobiega wysuszeniu skóry. Posiada właściwości pieniące.

Disodium Cocoyl Glutamate

Kokoiloglutaminian dwusodu

Delikatna substancja pochodzenia roślinnego pozyskiwana z naturalnych kokosowych kwasów tłuszczowych

Naturalny i delikatny środek myjący, zapobiega wysuszeniu skóry. Posiada właściwości pieniące.

Sodium cocoyl Glutamate

Kokoiloglutaminian sodu

Delikatna substancja pochodzenia roślinnego pozyskiwana z naturalnych kokosowych kwasów tłuszczowych

Łagodna substancja myjąca, posiadająca właściwości pieniące.

Glycerin

Gliceryna

Otrzymywana z olejów roślinnych

Nabłyszcza, chroni i zapobiega ponownemu zabrudzeniu. W kosmetykach zmiękcza skórę, pomaga przedostać się substancjom aktywnym przez skórę.

Ricinus Communis (Castor) Seed Oil

Olej rycynowy

Otrzymywany w procesie tłoczenia na zimno nasion rącznika pospolitego

Olej o właściwościach zmiękczających, wygładzających oraz stymulujących wzrost włosów.

Copernicia Cerifera (Carnauba) Wax

Wosk karnauba

Naturalny wosk roślinny pozyskiwany z liści kopernicji, palmy Copernicia cerifera

Substancja natłuszczająca i konsystencjotwórcza. Nawilża i zmiękcza skórę. Nadaje połysk włosom.

Canola Oil

Olej rzepakowy

Otrzymywany w procesie tłoczenia na zimno nasion rzepaku

Olej bogaty w witaminę E, A i K, o wysokiej zawartości fitosteroli i dobrych nienasyconych kwasów tłuszczowych, wpływa na nawilżenie skóry. Ma właściwości natłuszczające, łagodzące i przeciwzapalne. Dzięki temu, że szybko się wchłania, zapobiega odparowaniu wody, zmiękcza skórę i wygładza.

Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil

Olej słonecznikowy

Otrzymywany w procesie tłoczenia na zimno nasion słonecznika

Źródło niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych, głównie kwasu linolowego, a także witaminy E. Działa przeciwzapalnie, redukuje ilość wolnych rodników, głęboko odżywia, nawilża i regeneruje skórę. Przywraca również miękkość i zdrowy blask włosom.

Sesamum Indicum Seed Oil

Olej sezamowy

Otrzymywany poprzez tłoczenie na zimno nasion sezamowych

Naturalny olej bogaty w witaminę E, posiada również wysoką zawartość steroli roślinnych a także cynk, żelazo, wapń, potas i magnez. Ma działanie przeciwutleniające, poprawia elastyczność skóry. Wolno się wchłania, natomiast długo działa na powierzchni skóry, łagodzi podrażnienia i przyspiesza regenerację.

Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil

Olej ze słodkich migdałów

Otrzymywany w procesie tłoczenia na zimno nasion krzewu migdałowca

Zawiera kwas oleinowy oraz witaminy A, B, D i E. Bardzo delikatny i lekki olej szczególnie dla skóry wrażliwej. Łagodzi podrażnienia i zmiękcza naskórek.

Hydrolyzed Vegetable Protein

Hydrolizowane Proteiny Roślinne

Hydrolizat białka sojowego i ryżowego

Składnik odżywczy, kondycjonujący, nawilżający i wzmacniający włosy. Tworzy na powierzchni włosów elastyczną powłokę, zapobiega elektryzowaniu.

Magnolia Officinalis Bark Extract

Ekstrakt z kory magnolii

Pozyskiwany z kory magnolii

Substancja łagodząca, o właściwościach bakteriostatycznych. Działa przeciwstarzeniowo.